29 octombrie, 2007

Vasile Groapa - Un adevarat campion

      Vasile Groapa, medaliatul cu argint la J.O. de la Los Angeles la categoria 100 kg si cu aceeasi medalie la C.M, s-a nascut la Carlig, comuna Dulcesti din judetul Neamt, la 23 martie 1955 , s-a casatorit cu Fuica Maria din comuna Valea Marului, judetul Galati.
     "Descoperit" de catre profesorul Gheorghe Piticaru la Brasov, Vasile a inceput sa practice halterele de la varsta de 15 ani. Stagiul militar l-a satisfacut ca sportiv de performanta in cadrul clubului Steaua, obtinand rezultate din ce in ce mai bune sub indrumarea antrenorului Stefan Achim.      
      Maestrul international al sportului Vasile Groapa a iesit campion national de 6 ori si o data a fost campion absolut al tarii. In anul 1983 la Campionate European si Mondial de la Moscova, Vasile a obtinut o medalie de bronz (la smuls), realizand in total de 400 kg, performanta care il plaseaza printre cei mai puternici concurenti ai categoriei 100 kg. La Los Angeles a cucerit titlul de campion mondial la aruncat, o medalie de argint (total) si una de bronz (smuls).
      Vasile Groapa era omul cu cele mai puternice picioare din lume - a efectuat o genoflexiune adanca cu o greutate de 360 kg!


0 comentarii: